HIFA group - domaća naftna kompanija

Re: HIFA group - domaća naftna kompanija

PostPostao/la admin » Pet ožu 29, 2019 4:10 pm

windows7sevn.org Facebook Share
U VITEZU OTVORENA 36. BENZINSKA PUMPA KOMPANIJE HIFA PETROLKompanija Hifa Petrol danas je otvorila 36. benzinsku pumpu u Vitezu, na adresi Branilaca Starog Viteza bb. Novootvorena benzinska pumpa akvizirana je od firme Čago Petrol.

U sastavu modernog maloprodajnog objekta Hifa Petrol, pored visokokvalitetnih HPLUS goriva vrhunskih perfomansi, nalazi se brendirana trgovina "HP SHOP", vlastita linija motornih ulja HG Line i mirisa HG Fresh te široki asortiman robe po vrlo povoljnim cijenama. U sklopu benzinske pumpe uskoro počinje sa radom i mjenjačnica.

U svojoj ponudi Hifa Petrol svojim korisnicima nudi HPLUS EURO 6 goriva vrhunskih perfomansi obogaćena aditivima najnovije generacije. HPLUS EURO 6 goriva svakom vozilu donose vrhunske performanse, poboljšanu ekonomičnost te osiguravaju smanjenu potrošnju, veću snagu i dokazano smanjuju emisiju štetnih gasova.

„Kompanija Hifa Petrol ovim je završila proces preuzimanja, rebrendinga i reotvaranja benzinskih pumpi preuzetih od firme Čago Petrol na području Srednje Bosne. U drugom kvartalu ove godine nastavljamo sa implementacijom planiranih investicija kojima ćemo potvrditi da svoje poslovanje zasnivamo na najsavremenijim svjetskim standardima“, istakao je u svom obraćanju vlasnik i direktor Hajrudin Ahmetlić.

Po dugogodišnjoj tradiciji firme Hifa Petrol, povodom otvaranja benzinske pumpe, i ovaj put smo nagradili prvih 250 kupaca gratis gorivom u vrijednosti od 20 KM, a ostale kupce prigodnim poklonima.

Kompanija Hifa Petrol kontinuirano nudi usluge visokog kvaliteta i pruža najbolje pogodnosti svojim vjernim kupcima. Osim toga, u saradnji sa BIHAMK-om, njihovim članovima je omogućen popust od 0.05KM po litri goriva.

Radno vrijeme novootvorene benzinske pumpe je 00-24h.

https://www.hifapetrol.ba/bs/article/14 ... ifa-petrol
ne zna primitivizam šta je minimalizam

Slika
Avatar korisnika
admin
Site Admin
 
Postovi: 5761
Pridružen: Sub pro 29, 2012 2:09 pm
Lokacija: Tuzla, Bosna

Re: HIFA group - domaća naftna kompanija

PostPostao/la admin » Pon srp 15, 2019 7:52 pm

Hajrudin Ahmetlić, megabiznismen – Kad ti je konkurencija rođeni brat

Prije 25 godina, petorica braće Ahmetlić osnovali su firmu pod imenom HIFA. Glavnu riječ vodio je najstariji brat Hajrudin, koji je i inicijator ove poslovne ideje. Gotovo preko noći, HIFA je postala najbrže rastuća kompanija u BiH. Toliko je narasla da je morala poroditi nekoliko firmi-kćerki. Svaki je brat dobio svoju firmu. Tako je nastala HIFA Group. Nova grupacija brzo je postala vodeća naftna kompanija u BiH. U oblaku prašine HIFA Group ostavila je i INA-u (Energopetrol), i Petrol, i Nestro, a kasnije bogami i Gazprom. Ahmetlići se na domaćem tržištu više nisu imali protiv koga boriti. Adrenalin je prijetio da iskipi, pa su iz HIFA Grupe odlučili da se takmiče između sebe. Napravili su dvije nove grupacije, HIFA-Oil i HIFA Petrol. Izudinova HIFA-OIL bila je afrodizijak za Hajrudinovu HIFA-u Petrol, i obrnuto.

Kuloari izvan porodice Ahmetlić aludirali su da se između Izudina i Hajrudina Ahmetlića dogodio teški konflikt, ali je situacija bila upravo suprotna. Oni su uživali u lojalnoj konkurenciji – kao što su, naprimjer, nedavno ponosno uživali Englezi, jer su u finalima Lige prvaka igrali dva engleska kluba, Liverpul i Totenhem. Nema ljubomore među Englezima. Nema ljubomore između braće, isto prezime nose. Obojica igraju u prvoj ligi, obojica su u play off-u. Njih je, ustvari, bratsko takmičenje i dovelo do vrha: proširili su poslovanje izvan naftne industrije i izvan BiH, a dospjeli su i na Forbesovu listu. Oni su sami (sebi) razbili monopol na tržištu. Konkurencija je dobra stvar, čak i između braće. Neke su stvari teške za objasniti.

Ali, zdrava konkurencija među Ahmetlićima ne vlada samo u poslovanju, već i u filantropiji. Hajrudin Ahmetlić je negdje čuo da – kada daješ – nije važno koliko daješ, već koliko ti ostane. "Nije donacija, ako je ne osjetiš", pomislio je prije četiri godine Hajrudin. I iskeširao cijelih 250 hiljada maraka kako bi se u Tešnju napravio Dom za djecu sa posebnim potrebama. To je cifra, priznaćete, koju i milioneri moraju osjetiti.

Maratonac, a ne sprinter

Neke se stvari, da bi se naučile, moraju ponavljati. Hajrudin Ahmetlić, da utvrdimo gradivo, autor je legendarne izjave koja konkurira za fusnotu za univerzitetski udžbenik iz oblasti ekonomskih nauka: "Cijelih 15 godina radio sam kao da mi je svaki dan ponedjeljak, a danas se osjećam kao da mi je svaki dan subota". Da vidimo malo, kakav je njegov život bio prije 15 godina... Te 2004. godine Ahmetlić ni sam nije mogao pratiti šta se događa u njegovoj glavi. Ponašao se kao što se danas ponaša najbogatiji čovjek u Hrvatskoj, Mate Rimac, koji proizvodi najbolje električne (super)automobile na svijetu. "Ustao sam u pet sati i bit ću ovdje do 23:00", izjavio je Rimac prije nekoliko dana za portal Index, i dodao: "Radim dan i noć i uspijevam možda 20 posto od onoga što bih želio postići". Dvadeset posto! Kao da slušate Hajrudina Ahmetlića iz vremena kada mu je svaki dan izgledao kao ponedjeljak. Možete samo zamisliti gdje će Rimac biti kada implementira Ahmetlićevu životnu filozofiju...

Trka u kojoj učestvuje Hajrudin Ahmetlić nije sprint, nego maraton. Njegovu antologijska izjava o ponedjeljku i suboti u poslovnim krugovima često se citira, jer iskustva mnogih poduzetnika koji su u svom poslovanju preboljeli dječije bolesti, dobro znaju da u tom grmu leži zec. Ne treba čitati između redova, ova izjava je recept za uspjeh. Ne samo u biznisu, već i u životu. I Muhamed Ali je tako živio. I Cristiano Ronaldo, koji je rekao da možeš imati talenat, ali da bez rada nećeš stići daleko. "Završit ćeš karijeru u nižerazrednom Vratniku" ili u Vatrogasnom društvu u Han-Pijesku gdje za 300 maraka mjesečno nećeš morati raditi ništa.

https://www.akta.ba/licnosti/hajrudin-a ... rat/103525
ne zna primitivizam šta je minimalizam

Slika
Avatar korisnika
admin
Site Admin
 
Postovi: 5761
Pridružen: Sub pro 29, 2012 2:09 pm
Lokacija: Tuzla, Bosna

Re: HIFA group - domaća naftna kompanija

PostPostao/la admin » Pet ruj 27, 2019 8:09 pm

OTVORENJE BP HIFA-OIL U GRADAČCU, ul. Sarajevska bb‼️

Tešanj, 28. juni 2019.
Vodeći distributer nafte i naftnih derivata u BiH kompanija Hifa Oil danas je svečano otvorila dvije benzinske pumpe u Gračanici. Ovo je ukupno 9. novootvorena po redu benzinska pumpa Hifa Oil, od čega četvrta ove godine, što je povećanje broja maloprodajnih objekata od 80% u odnosu na prošlu godinu.

Hifa Oil prisutna je u segmentu maloprodaje tek od prošle godine. Planirano je da do kraja 2019. broj benzinskih pumpi naraste na 11, što bi ukupno značilo povećanje od 120% u odnosu na 2018. godinu.

U Bosni i Hercegovini Hifa Oil posjeduje benzinske pumpe u Sarajevu, Tesliću, Busovači, Banovićima, Rudom i Živinicama. Sa ovogodišnjim otvorenjem benzinske pumpe u glavnom gradu Crne Gore – Podgorici, Hifa Oil je prva domaća kompanija koje je u ovom segnemtu poslovanja izašla na inostrano tržište
https://www.hifaoil.ba/bs/article/82/hifa-oil-gracanica
ne zna primitivizam šta je minimalizam

Slika
Avatar korisnika
admin
Site Admin
 
Postovi: 5761
Pridružen: Sub pro 29, 2012 2:09 pm
Lokacija: Tuzla, Bosna

Re: HIFA group - domaća naftna kompanija

PostPostao/la admin » Pon pro 09, 2019 8:46 pm

Otvorena 38. benzinska pumpa kompanije Hifa Petrol u Kreševu


27.09.2019. 17:02 / Izvor: Akta.ba

Hifa Petrol, najuspješnija bh. naftna kompanija, otvorila je danas svoju novu, 38. benzinsku pumpu. Novootvorena benzinska pumpa nalazi seu Kreševu, na adresi Resnik bb.

U sastavu modernog maloprodajnog objekta Hifa Petrola, pored visokokvalitetnih HPLUS EURO 6 premium goriva, nalazi se brendirana trgovina "HP SHOP" sa širokim asortimanom robe po vrlo povoljnim cijenama tevlastita linija motornih ulja HG Line i mirisa HG Fresh.

U svojoj ponudi Hifa Petrol korisnicima nudi visokokvalitetna HPLUS EURO 6 premium goriva, razvijena u saradnji sa svjetski renomiranom korporacijom - liderom u tehnologiji aditiva. HPLUS EURO 6 goriva vrhunskih perfomansi obogaćena su aditivima najnovije generacije i svakom vozilu donose poboljšanu ekonomičnost te smanjuju potrošnju goriva do 4%, pojačavaju snagu motora, smanjuju zvuk rada motora, produžuju radni vijek motora, te dokazano smanjuju emisiju štetnih gasova.

"Hifa Petrol nastavlja zacrtani put u širenju maloprodajne mreže. Naš zadatak je da konstantno unapređujemo sve segmente poslovanja kako bismo ispunili očekivanja tržišta, te odgovorili na potrebe naših kupaca", istakla je Alma Guberinić, marketing menadžer kompanije.

Po dugogodišnjoj tradiciji kompanija Hifa Petrol, povodom otvaranja benzinske pumpe,nagradila je prvih 200 kupaca gratis točenjem HPLUS EURO 6 goriva u vrijednosti 20 KM, a ostale kupce prigodnim poklonima.

Kompanija Hifa Petrol kontinuirano nudi usluge visokog kvaliteta i pruža najbolje pogodnosti svojim vjernim kupcima. Hifa Petrol lansirala je svoju karticu lojalnosti - Premium Card. Za vlasnike Premium kartica obezbijeđene su brojne pogodnosti, a uskoro ih očekuju i nova iznenađenja.

U saradnji sa BIHAMK-om, njihovim članovima omogućen je popust od 0.05KM po litri goriva.

U sklopu benzinske pumpe uskoro počinje sa radom i mjenjačnica.

Radno vrijeme novootvorene benzinske pumpe je 06-23h.


U Maglaju svečano otvorena 11. benzinska pumpa Hifa Oil– Euro Oil, najavljene nove investicije
15. novembar 2019.
U Maglaju u naselju Liješnica na magistralnom putu M17 danas je svečano otvorena 11. po redu benzinska pumpa Hifa Oil – Euro Oil. Vodeći distributer nafte i naftnih derivata u BiH - Hifa Oil, najavljuje dalje širenje maloprodaje na domaćem ali i na inozemnim tržištima, čime se nastavlja ranije započet investicijski ciklus ove kompanije.

U novoj benzinskoj pumpi posao je pronašlo 10 uposlenika iz Maglaja koji do sada nisu bili u radnom odnosu.

“Očekujemo da ćemo do kraja ove godine imati ukupno 14 novih benzinskih pumpi u Bosni i Hercegovini i izvan nje. Nakon Maglaja u narednih mjesec dana slijedi otvorenje još jedne pumpe u Podgorici (Crna Gora), zatim u Gradačcu i Hrasnici (Sarajevo). Za sada smo jedina bosanskohercegovačka naftna kompanija koja svoju maloprodaju širi i izvan naše zemlje. I u idućoj godini nastavljamo ranije započeti snažan investicijski ciklus. Nakon 16,5 miliona KM uloženih u proteklom periodu, u vremenu koje je pred nama investirat ćemo novih 10 miliona KM. Planirano je dalje širenje maloprodaje na domaćem i inozemnim tržištima. Maloprodaju kao jedan od naših novih pravaca u razvoju kompanije smo shvatili veoma ozbiljno. Potvrđuje to i rast broja maloprodajnih objekata za gotovo 200 posto u godini dana», izjavio je Kenan Ahmetlić izvršni direktor i član Uprave kompanije Hifa Oil.

Brend Euro Oil već se nametnuo tržištu sa odličnim odnosom cijene i kvaliteta goriva, kao i usluge koju nudi brend Taha’s sa konceptom modernog ugostiteljstva. Svi maloprodajni objekti Hifa Oil uređeni su tako da nude vrhunsku uslugu snabdijevanja najkvalitetnijim gorivima, pranja vozila, zatim kupovine u okviru Euro Marketa, kao i odmor i opuštanje uz odličnu kafu, te ukusna peciva i druge kulinarske specijalitete brze hrane.

Osim u Maglaju, u Bosni i Hercegovini Hifa Oil posjeduje benzinske pumpe
https://www.hifaoil.ba/bs/category/7/1
1.Busovača
2.Sarajevo
3.Banovići
4.Rudo
5.Teslić
6.Živinice
7.Gračanica
8.Doboj

Sa pumpom koja je ove godine otvorena u glavnom gradu Crne Gore – Podgorici, Hifa Oil je prva i za sada jedina domaća kompanija koje je u ovom segnemtu poslovanja izašla na inostrano tržište.

Hifa Oil prisutna je u segmentu maloprodaje tek od prošle godine.
https://www.hifaoil.ba/bs/article/106/u ... nvesticije
ne zna primitivizam šta je minimalizam

Slika
Avatar korisnika
admin
Site Admin
 
Postovi: 5761
Pridružen: Sub pro 29, 2012 2:09 pm
Lokacija: Tuzla, Bosna

Re: HIFA group - domaća naftna kompanija

PostPostao/la admin » Sub pro 14, 2019 9:03 pm

U Tešnju otvorena 39. benzinska pumpa kompanije Hifa Petrol

09.12.2019. 10:33 / Izvor: Akta.ba

Hifa Petrol, najuspješnija naftna kompanija u BiH, otvorila je svoju novu, 39. benzinsku pumpu u Tešnju. Pored već jednog objekta u Tešnju koji uspješno posluje, a zbog pružanja što kvalitetnije usluge i zadovoljenja potreba kupaca, odlučili su se za otvaranje novog maloprodajnog objekta na lokaciji Dobropolje 53.

Otvaranjem ovog objekta i novim zapošljavanjima, broj uposlenih u kompaniji Hifa Petrol premašio je brojku od 420 uposlenika.

U sastavu novootvorene benzinske pumpe Hifa Petrol, pored visokokvalitetnih HPLUS EURO 6 premium goriva, nalazi se brendirana trgovina "HP SHOP" sa širokim asortimanom robe te vlastita linija motornih ulja HG Line i mirisa HG Fresh.


U svojoj ponudi Hifa Petrol korisnicima nudi visokokvalitetna HPLUS EURO 6 premium goriva sa posebnim akcentom na zimsko gorivo koje u zimskim uvjetima omogućava neometan rad motora i bezbrižnu vožnju. HPLUS EURO 6 premium goriva obogaćena su aditivima najnovije generacije i omogućavaju vrhunske performanse svakom vozilu te donose poboljšanu ekonomičnost i osiguravaju smanjenu potrošnju i do 4%, veću snagu i dokazano smanjuju emisiju štetnih gasova.

Kompanija Hifa Petrol kontinuirano nudi usluge visokog kvaliteta i pruža najbolje pogodnosti svojim vjernim kupcima. Hifa Petrol započela je svoj program lojalnosti uz Premium Card. Vlasnici Premium kartice svakog dana imaju 3% povrata na proizvode iz HP shopa, a na proizvode iz akcijskog kataloga i više. U dane vikenda kupovinom HPLUS EURO 6 premium goriva kupci ostvaruju povrat novca po utvrđenoj skali i do 0,09 KM/L.

"Kompanija Hifa Petrol konstantno radi na unapređenju usluga i zadovoljenju potreba svojih kupaca. Smatramo da je naš zadatak kao najuspješnije naftne kompanije da pratimo trendove tržišta i da kontinuirano investiramo u nove projekte. U ovoj godini otvorili smo 7 benzinskih pumpi, ali se ne planiramo na tome zaustaviti, te najavljujemo uskoro nova otvorenja", istakla je Alma Guberinić, marketing menadžer kompanije.

Po dugogodišnjoj tradiciji kompanija Hifa Petrol, povodom otvaranja benzinske pumpe, nagradila je prvih 200 kupaca gratis točenjem HPLUS EURO 6 goriva u vrijednosti 20 KM, a ostale kupce prigodnim poklonima.

U sklopu benzinske pumpe uskoro počinje sa radom i mjenjačnica.

Radno vrijeme novootvorene benzinske pumpe je 05:30-22:30h.

https://www.akta.ba/vijesti/u-tesnju-ot ... rol/110134


Hifa Petrol u Banjoj Luci otvorila 40. benzinsku pumpu

decembar 2019

Najuspješnija naftna kompanija u BiH Hifa Petrol danas je otvorila svoju jubilarnu 40. benzinsku pumpu u Banjoj Luci.
Novootvorena benzinska pumpa nalazi se u užem dijelu grada, na adresi Knjaza Miloša bb. U sastavu modernog maloprodajnog objekta Hifa Petrola, nalazi se brendirana trgovina "HP SHOP", kafić "HP CAFE", samouslužna autopraonica "HP WASH", mjenjačnica „HP EXCHANGE“ kao i vlastita linija motornih ulja HG Line i mirisa HG Fresh te široki asortiman robe.

U svojoj ponudi Hifa Petrol korisnicima nudi visokokvalitetna HPLUS EURO 6 premium goriva sa posebnim akcentom na zimsko gorivo koje u zimskim uvjetima omogućava neometan rad motora i bezbrižnu vožnju. HPLUS EURO 6 premium goriva obogaćena su aditivima najnovije generacije i omogućavaju vrhunske performanse svakom vozilu te donose poboljšanu ekonomičnost i osiguravaju smanjenu potrošnju i do 4%, veću snagu i dokazano smanjuju emisiju štetnih gasova.

Kompanija Hifa Petrol kontinuirano nudi usluge visokog kvaliteta i pruža najbolje pogodnosti svojim vjernim kupcima. Hifa Petrol započela je ove godine svoj program lojalnosti uz Premium Card. Vlasnici Premium kartice svakog dana imaju 3% povrata na proizvode iz HP shopa, a na proizvode iz akcijskog kataloga i više. U dane vikenda kupovinom HPLUS EURO 6 premium goriva kupci ostvaruju povrat novca po utvrđenoj skali i do 0,09 KM/L.

„Veoma smo ponosni na otvorenje objekta u Banjoj Luci i on za nas ima posebnu važnost. Svi objekti Hifa Petrola su rađeni po najsavremenijim standardima moderne gradnje pa tako i ovaj. Benzinska pumpa u Banjoj Luci nam je od strateškog značaja, s obzirom na to da Banja Luka ima dobro razvijenu prometnu infrastrukturu te da je finansijsko i privredno središte velikog broja kompanija i državnih institucija. Uskoro otvaramo još jednu benzinsku pumpu i time nastavljamo naš zacrtani put u širenju maloprodajne mreže“, istakla je u svom obraćanju Guberinić Alma, marketing menadžerica kompanije.

Otvaranjem ove benzinske pumpe obezbijeđeno je novih 12 radnih mjesta, čime je ukupan broj zaposlenih premašio 430.

Po dugogodišnjoj tradiciji Hifa Petrola, povodom otvaranja benzinske pumpe prvih 500 kupaca nagrađeno je gratis HPLUS EURO 6 premium gorivom u vrijednosti od 20 KM, a ostali prigodnim poklonima. Svi kupci su uživali u Barcaffe vrhunskoj kafi za ponijeti. Radno vrijeme novootvorene benzinske pumpe je 00-24h.
https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... ook+status
Image
ne zna primitivizam šta je minimalizam

Slika
Avatar korisnika
admin
Site Admin
 
Postovi: 5761
Pridružen: Sub pro 29, 2012 2:09 pm
Lokacija: Tuzla, Bosna

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Ekonomija Federacije BH

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost

cron