Kolika je vrijednost NLB banke nakon privatizacije

Kolika je vrijednost NLB banke nakon privatizacije

PostPostao/la admin » Uto stu 13, 2018 9:57 pm

windows7sevn.org Facebook Share
Nakon što je Slovenija privatizirala većinski udio u Novoj ljubljanskoj banci, dionicama NLB-a će se početi trgovati na Ljubljanskoj i Londonskoj berzi u srijedu 14. novembra.
Tržišna kapitalizacija, odnosno vrijednost banke na početku trgovanja iznosit će nešto više od milijardu eura, s obzirom na prosječnu vrijednost dionice pri privatizaciji.

Slovenija je, naime, u postupku inicijalne prodaje dionica (IPO) prodala 59 posto dionica NLB-a po cijeni 51,50 eura za dionicu, čime će država dobiti oko 609 miliona eura.
S obzirom da je vrijednost pojedinačne dionice iznosila 51,50 eura, ukupna berzanska tržišna vijednost (kapitalizacija) banke iznosi 1,03 milijardu eura.

NLB je najveća bankarska i finansijska grupacija u Sloveniji sa tržišnim udjelom od 23,2 posto po ukupnoj aktivi i sa najvećom bazom klijenata. Grupa ima 349 poslovnica, od čega 108 u Sloveniji i 241 u BiH, Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori i na Kosovu.
Kako se procjenjuje, preostale raspoložive dionice NLB-a (osim 25-postotnog udjela koji bi ostao u državnom vlasništvu) bit će prodane nakon šestomjesečnog moratorija.
ne zna primitivizam šta je minimalizam

Slika
Avatar korisnika
admin
Site Admin
 
Postovi: 5654
Pridružen: Sub pro 29, 2012 2:09 pm
Lokacija: Tuzla, Bosna

Vrati se na: Ekonomija ex YU država

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 0 gostiju