Sva retardiranost, bezobrazluk i bahatost bh političara

Re: Sva retardiranost, bezobrazluk i bahatost bh političara

PostPostao/la Smail Aga Cengic » Sri stu 04, 2015 7:05 pm

windows7sevn.org Facebook Share
admin napisao:NE mi, nego većina
ja za ove a ni za one prethodne komunjare NISAM glaso


Potpisujem, kad kazem MI mislio sam na nas kao narod
“Buncaju ljudi i postaju umorni od života kad nemaju pred sobom neki cilj prema kome bi upravili svaki svoj napor i svaku svoju misao.” Marko Aurelije
Avatar korisnika
Smail Aga Cengic
 
Postovi: 790
Pridružen: Sub kol 23, 2014 11:39 pm
Lokacija: U carevoj bašči

Re: Sva retardiranost, bezobrazluk i bahatost bh političara

PostPostao/la admin » Sri vel 10, 2016 8:38 am

"Snažan reformski kurs": Vlada FBiH povećala ministrima i savjetnicima naknade sa 1 KM na 250 KM

Teško finansijsko stanje u državi nije spriječilo Vladu Federacije BiH da svojim članovima i njihovim savjetnicima poveća naknade sa jedne KM na 250 KM i to sve u jeku priče premijera FBiH Fadila Novalića da je povećanje minimalne plate na 420 KM društveno opasno i da koči ekonomski rast.

Iako to nije objavljeno u saopćenju za medije, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine usvojila je na sjednici održanoj 2. februara Uredbu o izmjenama Uredbe o naknadama koje pripadaju članovima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i njihovim savjetnicima koje nemaju karakter plaće. Glavni cilj ovih izmjena bio je povećanje naknada.

Sporne naknade su izmjenama Uredbe 2013. godine smanjene na jednu konvertibilnu marku, da bi samo tri godine poslije bile povećane na 300 KM, odnosno 250 KM. Ova Uredba koju potpisuje predsjednik Vlade FBiH Fadil Novalić već je stupila na snagu s obzirom na to da je objavljena 5. februara ove godine u Službenim novinama Federacije BiH.

Podsjećamo, Uredba o naknadama koje pripadaju članovima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i njihovim savjetnicima koje nemaju karakter plaće donesena je 2010. godine. Vlada FBiH tada je predvidjela da članovi Vlade FBiH čije je mjesto prebivališta udaljeno više od 70 kilometara od radnog mjesta imaju pravo na 500 KM naknade za odvojeni život. Njihovim savjetnicima tada je na raspolaganje dat iznos od 400 KM, također za odvojen život.

Godinu dana poslije Vlada FBiH izvršila je izmjene kojima je članovima dozvolila 300 KM, a savjetnicima 150 KM naknade za odvojeni život. Uredba je doživjela i treću izmjenu 2013. godine kada su naknade koje nemaju karakter plaće smanjene na jednu KM.

Slika
http://www.klix.ba/vijesti/bih/snazan-r ... /160209026
ne zna primitivizam šta je minimalizam

Slika
Avatar korisnika
admin
Site Admin
 
Postovi: 5785
Pridružen: Sub pro 29, 2012 2:09 pm
Lokacija: Tuzla, Bosna

Prethodni

Vrati se na: Politika

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost

cron