Bakir Izetbegović, Haris Silajdžić, Fahrudin Radončić i Zlatko Lagumdžija krivi su

Bakir Izetbegović, Haris Silajdžić, Fahrudin Radončić i Zlatko Lagumdžija krivi su

PostPostao/la Administrator » Uto sij 13, 2015 1:28 am

windows7sevn.org Facebook Share
JER SU:

1. Prekršili Ustav Republike BH i/ili nisu poduzeli ništa da se veleizdajnički I nelegalni potez suspenzije Ustava Republike BH poništili dok su bili na vlasti. To se najbolje vidi iz člana 154 Ustava Republike BH, koji glasi:

Član 154.

Neprikosnoveno je i neotuđivo pravo i dužnost građana, naroda Bosne i Hercegovine i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive da štite i brane slobodu, nezavisnost, suverenitet, teritorijalni integritet i cjelokupnost i Ustavom utvrđeno uređenje Republike.

2. Uveli su Karadžićev Izborni zakon u Dejtonskoj BH, po kojem se Republika BH dijeli na dvije izborne jedinice.

3. Uveli su entitetsko glasanje, čime je čak I ovakvoj Dejtonskoj BH stavljena omča oko vrata.

4. Sabotirali Tužbu Republike BH protiv Srbije i Crne Gore jer su izbacili iz Tužbe zahtjev za Restitucijom (povratak Ustava RBH), uskratili dokaze Sudu I samovoljno skratili vrijeme prezentiranja Tužbe na svega 4 sedmice kao da se radi o pljački banke a ne najvećem genocide poslije Drugog svjetskog rata. Pored toga samovoljno su ukinuli finansiranje Tužbe iz budžeta dejtonske BH. I danas sakrivaju dokaze I ne namjeravaju da obnove postupak iako im je sav materijal sa suđenja u Hagu dostupan.

5. Legalizovali policiju tzv RS, koja je po presudi ICTY proglašena krivom za genocid I iako je EU tražila jedinstvenu policiju za cijelu teritoriju Republike BH. Ovo je prvi slučaj u historiji svijeta da “predstavnici” žrtava genocida “dobrovoljno prihvataju” izvršioce genocida kao legalnu instituciju, cime su duboko povrijedili sve žrtve genocida I grubo narugali se ljudskoj civilizaciji.

6. Pokusali kroz 6-aprilske amandmane na Dejtonski Ustav isti legaliziovati iako je taj Ustav donesen putem agresije, genocida, silom, ucjenom, veleizdajom i mimo redovne ustavne procedure, propisane članom 268 Ustava Republike BH I iako se tim Ustavom flagrantno krše prava građana Republike BH da budu suvereni I ravnopravni na svakoj stopi Republike BH.

7. Pokusali isto uraditi kroz Brčanske amandmane, sto im nije de jure uspjelo jer kroz “sakrivenu javnu raspravu” nisu uspjeli dobiti dvije trećine glasova. Služeći se brutalnim lažima ipak su uspjeli progurati te amandmane (de facto) na ilegalan način kroz ilegalne institucije formirane ilegalnim Dejtonskim Ustavom, sa zastupnicima izbranim po ilegalnom Izbornom zakonu.

8. Državnu imovinu Republike BH pokusavaju otudziti mafijaskim nagodbama i dati u vlasnistvo sljedbenika Milosevicevog projekta velike Srbije.

9. Korporativnu društvenu svojinu (imovinu naših građana, stečenu kroz rad) nelegalno pretvorili u državnu, podijelili I/ili prodali u bescjenje, uključujući strateški važne firme kao sto su Elektroprivreda, Energopetrol i td.

10. Oružje donirano Republici BH od strane mnogih prijatelja RBH, prodali Izraelu i tako oštetili međunarodni ugled RBH.

11. Poslali vojnike OS Dejtonske BH u Irak I Afganistan da vrše brutalnu agresiju iako je UN odlučio da su ti ratovi ilegalni. Ne radi se o UN misiji. Time su dalje pogoršali međunarodnu reputaciju Republike BH I kreirali neprijatelje cak I tamo gdje smo tokom agresije imali prijatelje.

12. Istrajavaju na daljem rušenju Republike BH kroz dejtonski proces po kome Republika BH treba da nestane a tzv Republika srpska nastane, kroz ukidanje preostalih zakona Republike BH čime se otvoreno deklarišu kao prva linija agresora na Republiku BH I najveći veleizdajnici u hiljadugodišnjoj historiji Bosne.
Image
Avatar korisnika
Administrator
Site Admin
 
Postovi: 2392
Pridružen: Sub pro 29, 2012 12:46 pm

Re: Bakir Izetbegović, Haris Silajdžić, Fahrudin Radončić i Zlatko Lagumdžija krivi su

PostPostao/la Smail Aga Cengic » Sub sij 17, 2015 2:40 pm

uf ima toga, kad bi se u Bosni proveo zakon, ne bi imali radnosposobnog stanovnistva, sve je ogrezlo u kriminalu, ko god je imao sanse.
“Buncaju ljudi i postaju umorni od života kad nemaju pred sobom neki cilj prema kome bi upravili svaki svoj napor i svaku svoju misao.” Marko Aurelije
Avatar korisnika
Smail Aga Cengic
 
Postovi: 790
Pridružen: Sub kol 23, 2014 11:39 pm
Lokacija: U carevoj bašči

Re: Bakir Izetbegović, Haris Silajdžić, Fahrudin Radončić i Zlatko Lagumdžija krivi su

PostPostao/la Administrator » Ned sij 18, 2015 6:23 pm

Pa to ti je samo nakradi se do isteka mandata, sve se svodi na to, daj bijlog hljeba i Audi od preko 200 000 maraka
http://www.vijesti-x.com/zasto-bakiru-t ... -000-km-2/ Ima se, moze se. Ovakav raskoz i luksuz nemaju parlamentarci ni u zapadnim zemljama, kako ces od takvih ocekivati da ista promjene osim sebi nabolje naravno.
Image
Avatar korisnika
Administrator
Site Admin
 
Postovi: 2392
Pridružen: Sub pro 29, 2012 12:46 pm


Vrati se na: Politika

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 0 gostiju