KUPUJMO DOMAĆE ! najveći patriotizam zemlji

General discussions, lifestyle, Bosnian pyramids in Visoko major tourist attraction, visit the biggest man made pyramids in the world, sport...

Re: KUPUJMO DOMAĆE ! najveći patriotizam zemlji

PostPostao/la admin » Čet vel 07, 2013 8:41 pm

windows7sevn.org Facebook Share
prehrambena industrija VISPAK, Visoko
http://www.kupujmodomace.ba/index.php?o ... &Itemid=23
http://www.vispak.ba/

Proizvodnja, prerada, pakovanje i trgovina prehrambenim proizvodima – osnovna je djelatnost firme Vispak iz Visokog.

Prženje i pakovanje sirove kafe, bile su osnovne djelatnosti Vispaka prije skoro četiri decenije od kada je postao poznat sa brendom kafe „Zlatna džezva".

Vispak_zlatna_dzezva.jpg


Postojeći asortiman proizvoda uključuje kafu različitih vrsta, čajeve, čokolade, krem namaze, snack program, supe, začine, pudinge, šlagove, itd.Dodatne informacije

Adresa:OZRAKOVIĆI BB, VISOKO, 71300
Telefon:+387 32 73 83 34, Fax: +387 32 73 81 43
Email:
Web stranica:http://www.vispak.ba

čokolade VISPAK
Razlikujemo nekoliko osnovnih vrsta čokolade:

Gorka čokolada – sadrži minimalno 35% kakao mase. Danas se mogu naći i čokolade sa 70 pa i 80% kakao mase.
Čokolada za kuhanje – obično je gorka i ne onako fine strukture kao čokolada za jedenje. To je zbog manje količine kakao maslaca. Njezina je svrha prvenstveno da se miješa s drugim sastojcima.
Couverture (čokolada za prelijevanje) – Riječ je o najkvalitetnijim vrstama čokolade. Takva čokolada mora sadržavati izrazito visoku koncentraciju kakao maslaca kako bi smjesa bila glatka i kako bi je se dalo lijepo oblikovati. U jeftinijim verzijama kakao maslac se zamjenjuje biljnim uljima, ali često je samo izgled ono što podsjeća na pravu čokoladu za prelijevanje.
Mliječna čokolada – ono što najčešće konzumiramo. Postotak kakao mase u takvoj čokoladi u većini se slučajeva kreće do 20%, iako bolje i skuplje verzije sadrže i do 40% kakao mase.

Zaključak: Jednostavno uživajmo u čokoladi, kao i u činjenici da na taj način doprinosimo vlastitom zdravlju. Naravno, bez pretjerivanja!

Imagekremovi VISPAK
Image


SUPE
Image


Image

http://www.kupujmodomace.ba/index.php?o ... &Itemid=23

„Klas" d.d. Sarajevo
je bh. privredni gigant poznat kao jedan od najvećih proizvođača hrane u regionu, čije poslovanje se proteže kroz 105 godina dugu poslovnu tradiciju. Prestižna kompanija registrovana je kao privredno društvo koje se
bavi preradom žitarica, brašna, proizvodnjom prehrambenih i konditorskih proizvoda, ugostiteljstvom i turizmom te spoljnom trgovinom i trgovinom na veliko i malo. Osnovne djelatnosti „Klas" d.d. Sarajevo su mlinarstvo, pekarstvo, tjesteničarstvo, konditoraj, slastičarna i ljekovito bilje.

Dodatne informacije:

Adresa: PAROMLINSKA 43, SARAJEVO
Telefon: +387 33 72 72 31
Web stranica: http://www.klas.com.ba

bosanski lokum.jpg
ne zna primitivizam šta je minimalizam

Slika
Avatar korisnika
admin
Site Admin
 
Postovi: 5787
Pridružen: Sub pro 29, 2012 2:09 pm
Lokacija: Tuzla, Bosna

Re: KUPUJMO DOMAĆE ! najveći patriotizam zemlji

PostPostao/la admin » Čet vel 07, 2013 8:42 pm

bavi se proizvodnjom pšeničnog brašna različitih tipova.
S proizvodnjom brašna krenulo se 1988. godine. Trenutačno je u funkciji novi mlin u Odžaku kapaciteta 130 tona / 24 sata. Tehnološki je opremljen s najsuvremenijom opremom i kompjuterskim upravljanjem cjelokupnog procesa proizvodnje. Kapacitet silosnih skladišta za pšenicu iznosi 24.000 tona.U sastavu poduzeća nalazi se i pekara, u kojoj se proizvode razne vrste kruha, peciva i kolača.Poduzeće posjeduje vlastiti vozni park i vlastitu labaratoriju, koja je garancija kvalitetne hrane. U „Mlinu Majić“ zaposleno je oko 50 djelatnika.


Dodatne informacije

Adresa: PRUD 70, ODŽAK, 76292
Telefon: +387 31 764 678
Email:
Web stranica: mlin-majic@tel.net.ba
Slika


JAMI doo Sarajevo
JAMI «kor biznis» se bazira na proizvodnji pita, uz liniju tradicionalnih gotovih i polugotovih jela te kolača.
izvozno je orijentisana kompanija sa preko 70% prodaje na ino trzistima. Osim znacajne prodaje u zemljama uzeg okruzenja, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, na trzistu je EU i SAD. Cilj kompanije je domaci tradicionalan proizvod kvalitetom i brendiranjem predstaviti na svim trzistima, te time stvoriti navike i tamo gdje ih do sada nije bilo. Trenutno sopstvenom i distribucijom preko partnerskih firmi JAMI pokriva cca 1500 trgovačkih objekata od cega 500 na domaćem tržištu. Proizvodne palete Jami prisutne su u svim većim trgovačkim lancima i njihovim savremenim maloprodajnim objektima. Ujedno robu JAMI ditribuira i kroz specijalizovane trgovačke radnje, ugostiteljstvo kao i direktnom prodajom krajnjim kupcima. Kvalitet robe se ogleda i kroz fransizne ugovore , u za to prepoznatljivim JAMI dizajniranim objektima. Ovakvom distribucijom JAMI je obezbijedio kvalitetan ulazak i na nova trzista. JAMI je kao proizvodnja nastao prije nešto više od tri godine, i u kratkom vremenu implementirao je ISO 9001 i HACCP standard što predstavlja garanciju kvaliteta proizvoda. Istovremeno, jasnim marketinškim konceptom, stvoren je snažan imidž brenda, što je verifikovano i dodjelom statusa SUPERBRENDA.
.
Dodatne informacije

Adresa: Kurta Schorka 7, Sarajevo
Telefon: +378 33 273 410
Email: info@jami.ba
Web stranica: http://www.jami.ba
Slika
ne zna primitivizam šta je minimalizam

Slika
Avatar korisnika
admin
Site Admin
 
Postovi: 5787
Pridružen: Sub pro 29, 2012 2:09 pm
Lokacija: Tuzla, Bosna

Re: KUPUJMO DOMAĆE ! najveći patriotizam zemlji

PostPostao/la admin » Čet vel 07, 2013 8:44 pm

INDUSTRIJA MLIJEKA I MLIJEČNIH PROIZVODA

MILKOS, Sarajevo
Sarajevska mljekara osnovana je 1953g., i najstariji je proizvodjac mlijeka i mlijecnih preradjevina u BiH. Mljekara je izgradjena donacijom UNICEF-a i bila je predvidjena kao pomoc djeci Sarajeva u posljeratnim danima izgradnje zemlje. Mljekara je osnovana kao samostalno preduzece, zatim je bila u sastavu IPK Sarajevo, a dugi niz godina clanica poslovnog sistema UPI Sarajevo. U septembru 2004 g., kompanija Teloptic kupila je 67% dionica MILKOS-a koje su bile u vlasnistvu drzave i tako postala vecinski vlasnik MILKOS-a. Kompanija Teloptic se obavezala da ce zadrzati u radnom odnosu 85 radnika MILKOS-a, i tokom 2005g. zaposliti 39 novih radnika. Danasnja proizvodnja mlijeka i mlijecnih proizvoda u MILKOS-u iznosi oko 20 000 litara na dan.


Dodatne informacije

Adresa: Mostarsko raskršće bb, 71 240 Hadžići, Sarajevo
Telefon: +387 33 763 785
Email: info@milkos.ba
Web stranica: http://www.milkos.ba

milkos-mlijeko.jpg


DOO „Inmer" Gradačac
posluje od 1996. godine. Osnovna djelatnost preduzeća je proizvodnja i prerada mlijeka i mliječnih proizvoda. Ovom djelatnošću se bave od 1999. godine. Proizvodnja DOO „Inmer" Gradačac je bazirana 100% na domaćim sirovinama te je kompanija na osnovu toga prisutna na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine. Proizvodi su poznati pod robnom markom MIG.

Dodatne informacije

Adresa:ŽELJEZNIČKA BB, GRADAČAC, Bosna i Hercegovina, 76250
Telefon:+387 35 81 81 27 Fax:+387 35 82 11 71
Email:
Web stranica:http://www.inmer.inet.ba


Noćko Komerc" doo
Nocko komerc doo
Firma je locirana na periferiji grada, industrijskoj zoni, Ciljuge II, u savremenom novom evropskom objektu, sa savremenom mljekarskom tehnologijom i stručnim obrazovanim kadrom, čini bitni faktor razvoja sela i samim tim i općine. Vlasnik firme,mljekare„NOĆKO“ Živinice uspješno vodi i predstavlja firmu, po jednostavnom principu, da iz sela treba uzeti sve, a u selo vratiti ljude. Danas mljekara „NOĆKO“, Živinice, na godišnjem nivou od svojih kooperanata, na 25 otkupnih stanica, koje se nalaze na općini Živinice, otkupi oko 2 miliona litara svježeg zdravog mlijeka, te sa svojih 25 uposlenih radnika, to preradi i plasira na BiH tržište, i u milionskim iznosima novca ponovo vrati na selo i u općinu. Oko 400 angažiranih proizvođača mlijeka, danas preko mljekare „NOĆKO“, ostvaruje prosječan lični dohodak, što omogućava njihovo normalno egzistiranje, kao i očuvanje stočnog fonda. Kao dokaz dobrog i uspješnog rada, vlasnika i uposlenika firme, pokazuje to , da smo kao firma dobitnici 6 zlatnih i jednu srebrnu medalju, za kvalitet našeg domaćeg prirodnog proizvoda.


MLJEKARA SMAJIĆ, ČELIĆ
Dodatne informacije

Adresa: ARAPOVAC BB, ČELIĆ
Telefon:
Email:
Web stranica: +387 35 66 22 00
ne zna primitivizam šta je minimalizam

Slika
Avatar korisnika
admin
Site Admin
 
Postovi: 5787
Pridružen: Sub pro 29, 2012 2:09 pm
Lokacija: Tuzla, Bosna

Re: KUPUJMO DOMAĆE ! najveći patriotizam zemlji

PostPostao/la admin » Čet vel 07, 2013 8:45 pm

INDUSTRIJA MINERALNE I VODE ZA PIĆE

legendarni
Sarajevski kiseljak u svom proizvodnom programu Sarajevski kiseljak sadrži asortiman prirodne mineralne vode u staklenoj i PET ambalaži. Sarajevski kiseljak još od davne 1959. godine, svojim kvalitetom oduševljava ne samo građane BiH već Evrope i svijeta
Dodatne informacije

Adresa: KRALJICE MIRA 7, Kiseljak
Telefon: +387 30 87 92 11
Email:
Web stranica: http://www.sarajevski-kiseljak.com
Slika


TEŠANJSKI dijamant
Slika
Firma „Tešanjski dijamant" registrovana je 2000. godine i od tada se bavi flaširanjem i prometom vode pod imenom „Tešanjski dijamant". U proizvodnom asortimanu firme uz Tešanjski dijamant nalazi se i brend „Happy" za sokove. Firma posjeduje izvorište na privatnom posjedu na kojem ima istražno pravo i koncesiju za narednih 45 godina.


Dodatne informacije

Adresa: KARADAGLIJE BB, TEŠANJ, Bosna i Hercegovina, 74260
Telefon: +387 32 65 74 35, Fax: +387 32 65 70 33
Email:
Web stranica: http://www.dijamant.ba
Slika


OAZA, mineralna voda
OAZA d.o.o. Tešanj
Dodatne informacije

Adresa: Lepenica bb, Tešanj
Telefon: +387 32 66 29 9

Bijela voda
Pale-Prača

Riječ je firmi koja na tržište plasira čistu prirodnu vodu proizvedenu po savremenim standardima a koja je prvi brend ovog tipa s područja BPK-a. Potječe iz Fabrike za eksploataciju prirodne mineralne vode koja je kao i samo izvorište smještena u podnožju brda Vranovina u općini Pale - Prača, u sklopu turističko-lovnog kompleksa "Bijele vode" .

U punionicu kapaciteta oko 9.000 litara vode na sat investirano je oko dva miliona KM i ona trenutno upošljava šest radnika. Izvor se nalazi 20 metara od Fabrike a kapacitet pogona dnevno je oko 1.000 kanistera od pet litara.

Na tržište BiH počela je distribucija Bijele vode u pakovanjima od 0,25 litara te u PET ambalaži od 0,5 i jednog litra te aparatima za distribuciju. Visoko kvalitetni i vrlo praktični water cooler aparati omogućuju osvježenje vodom ohlađenom na 5 stepeni u svakom trenutku. Osim hladne, water cooler nudi i vruću vodu (do 95 stepeni) koja je idealna za pripravljanje instant napitaka kao što je čaj, instant kafa. O kvaliteti Bijele vode i watercoolera svjedoče brojna priznanja i certifikati koja dodjeljuju stručne i nezavisne nadležne institucije. HACCP Codex Alimentarius osigurava stalni sistem kontrole sigurnosti vode te jamči kvalitetu proizvodnog procesa, a sistem upravljanja kvalitetom odgovara zahtjevima norme ISO 9001 i 14001.


Vitinka iz Kozluka
bavi se proizvodnjom i preradom vode."Vitinka" iz Kozluka pustila je u pogon fabriku "Vivia" za punjenje i flaširanje vode u Raševu, kod Milića. Izvor Banjica sa kojeg se fabrika snabdijeva vodom ima kapacitet od 30 litara u sekundi, a trenutni kapacitet punionice je 8 hiljada jedinica na sat. Iz "Vitinke" je naglašeno da je voda koja se flašira izuzetnog kvaliteta,obogaćena kiseonikom i selenom. Trenutno se puni u PET ambalaži od 0, 33 i 1, 5 litara, a kvalitet vode potvrdili su i instituti za zaštitu zdravlja RS, Federacije BiH i iz Srbije.
Dodatne informacije
Adresa: PODRINJSKA BB, KOZLUK, Bosna i Hercegovina, 75413
Telefon: +387 56 31 01 60, Fax:+387 56 31 03 18
Email:Web stranica: http://www.vitinka.com

Slikatuzlanska pivara
Slika
ne zna primitivizam šta je minimalizam

Slika
Avatar korisnika
admin
Site Admin
 
Postovi: 5787
Pridružen: Sub pro 29, 2012 2:09 pm
Lokacija: Tuzla, Bosna

Re: KUPUJMO DOMAĆE ! najveći patriotizam zemlji

PostPostao/la admin » Čet vel 07, 2013 8:48 pm

nove paštete OVAKO, kakva argeta ili podravka

Slika

Slika
Image
ne zna primitivizam šta je minimalizam

Slika
Avatar korisnika
admin
Site Admin
 
Postovi: 5787
Pridružen: Sub pro 29, 2012 2:09 pm
Lokacija: Tuzla, Bosna

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Visit Bosnian pyramids in Visoko and other tourist attractions stecci,stone spheres, Blagaj, old bridge in Mostar...

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost

cron