Država BiH ima nenaplaćenih 56 miliona KM kazni za saobraćajne prekršaje

Država BiH ima nenaplaćenih 56 miliona KM kazni za saobraćajne prekršaje

PostPostao/la admin » Sri lis 12, 2016 1:46 pm

windows7sevn.org Facebook Share
Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamenta BiH tražila je od Državne agencije za identifikacione dokumente (IDDEEA) da joj dostavi podatke o neplaćenim novčanim kaznama za saobraćajne prekršaje te podatke o najvećim dužnicima. Ukupan dug za saobraćajne prekršaje iznosi više od 56 miliona KM.


Evidenciju o neplaćenih saobraćajnim kaznama vodi IDDEEA, a kojoj nadležni MUP-ovi i policija Brčko distrikta dostavlja podatke.

Dug za saobraćajne prekršaje izrečene po Zakonu o osnovama sigurnosti u saobraćaju na putevima u BiH iznosi 56.395.792 KM.

Najviše novčanih kazni izrečeno je za prekršaje upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje neregistrovanim vozilom, prekoračenje brzine, upravljanje vozilom u alkoholiziranom stanju, upravljanje vozilom bez upaljenih svjetala, nevezanje pojasa i nepropisno parkiranje.

Najveći dužnik državi po osnovu neplaćanja kazni za saobraćajne prekršaje živi u Općini Centar Sarajevo, a iznos njegovih neplaćenih kazni viši je od 44.000 KM. Na drugom mjestu je nesavjesni vozač iz Han Pijeska koji ima 30.000 KM neplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje, dok je na trećem mjestu vozač iz Modriče sa 27.000 KM neplaćenih kazni.

Na listi najvećih dužnika su 42 osobe koje ukupno duguju više od 880.000 KM.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/drzava-b ... ook+status
ne zna primitivizam šta je minimalizam

Slika
Avatar korisnika
admin
Site Admin
 
Postovi: 5699
Pridružen: Sub pro 29, 2012 2:09 pm
Lokacija: Tuzla, Bosna

Vrati se na: Politika

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost

cron