Strana 1 od 1

U fotelji je snaga Bratunac: Odbornici SDA glasali za Miladina Jokića osumnjičenog za zločine nad Bošnjacima

PostPostano: Čet lis 15, 2015 10:45 am
Postao/la Administrator
FOTELJA IPAK DRAŽA OD PRAVDE
Bratunac: Odbornici SDA glasali za Miladina Jokića osumnjičenog za zločine nad Bošnjacima

Odbornici SDA u Skupštini opštine Bratunac, Ćazim Jusupović, Sead Mehmedović, Fehim Smailović i Zaib Zahirović glasali su da za potpredsjednika Skupštine bude izabran Miladin Jokić, piše novinska agencija Patria.

Jokić, prijeratni policajac, dobro je poznat Bratunčanima. Prije nekoliko godina bio je uhapšen i protiv njega je otvorena istraga za zločine počinjene u Glogovi i Hranči kod Bratunca u maju 1992. godine.

-Žalosno je to što pojedinci po svaku cijenu, birajući između principa i vrijednosti izaberu fotelju. To su pokazali SDA-ovi odbornici dajući svoj glas čovjeku koji se sumnjiči da je učestvovao u ubijanju njihove rodbine i komšija.

Oni koji su glasali nisu gledali ni na osjećanja svoje prve kolegice u stranici. Bivša odbornica, a sada član Izvršnog odbora SDA Bratunac Hiba Ramić, javno je za FTV izjavila da je Miladin Jokić njenog muža Adema odveo ispred porodične kuće i da mu se od tad gubi svaki trag, dok njene kolege istog tog Jokića nagrađuju sa pozicijom u Skupštini opštine Bratunac, kaže za novinsku agenciju Patria koordinator Koalicije Prvi mart Bratunac Edin Ikanović.

-Ovim činom su pokazali da sigurno nisu mislili na bolji položaj Bošnjaka povratnika u Bratunac nego samo na svoje lične interese. Ne znam kako će ovaj postupak objasniti ljudima koji su im dali glas da ih predstavljaju, a siguran sam da im nisu dali glas da daju podrsku ovakvim ljudima i da ih nagrađuju za sve sto su učinili u prošlosti, zaključuje Ikanović.

Miladina Jokića, u svom priznanju pred Haškim tribunalom, Miroslav Deronjić je označio kao jednog od ključnih organizatora i oficira za vezu sa tzv. paravojnim jedinicama iz Srbije. Pripadnici tih jedinica su počinili najteže zločine u Bratuncu.

nap.ba