Strana 1 od 1

VUK DRAŠKOVIĆ opametnio

PostPostano: Uto lip 30, 2015 11:22 am
Postao/la admin
VUK DRAŠKOVIĆ Srebrenica je Bošnjacima kao Srbima Jasenovac! Ko se to onda usuđuje da negira genocid?

Vuk Drašković sinoć je gostovao u emisiji "Pravac" na TV Pink 3. Ono što je rekao u ovom intervjuu, koji je zapravo više ličio na monolog jer voditelj Predrag Sarapa gotovo da nije mogao doći do riječi nakon što bi postavio pitanje, jer bi uslijedila "prava lavina" od strane predsjednika Srpskog pokreta obnove, nekadašnjeg ministra vanjskih poslova Srbije i književnika, pravo je osvježenje za sve koji, pogotovo ovih dana, prate istupe dužnosnika "s one strane Drine", a tiču se BiH, Srebrenice, Kosova, uopšte dešavanja u regionu.

- Srebrenica je Bošnjacima kao Srbima Jasenovac! Ko se to onda usuđuje da negira genocid, upitao je Drašković ponavljajući kako je genocid presuđen u Međunarodnom sudu u Hagu, a za to osuđeni (ili su procesi još uvijek u toku) najodgovorniji za taj zločin.

O Britanskoj i sada Ruskoj rezoluciji o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, Drašković je rekao da Rusi sigurno neće staviti veto na rezoluciju Velike Britanije jer bi time rizikovali da stave veto na odluku Međunarodnog suda pravde, a oni to neće, jer se u javnosti predstavljaju kao veliki zaštitinici međunarodnog pravnog poretka.

- Vjerujem da će se glasati. Prvo će se glasati za Britansku, jer je prva podnijeta, i ako dobije potrebnih osam glasova, ta rezolucija će i proći, a onda se Ruska neće ni stavljati na dnveni red.

Govoreći o aktuelnoj situaciji u Srbiji, Drašković je mišljenja da ovom državom i dalje vladaju tajne službe koje su, kao je on rekao, "izašle iz komunističkog šinjela nekadašnjeg režima". Na pitanje da objasni šta znači njegova izjava kako bi "morali prvo znati gdje smo da bi znali kuda ćemo", on je rekao:

- Mi moramo u Evropu. Srbija je sa svih strana okružena državama koje su u Evropskoj uniji i u NATO paktu. Nama nema druge neko krenuti u NATO i u EU. Jer, ako bude nekih velikih problema u našem regionu, ili možda čak i sukoba, ovdje će intervenirati NATO i Evropa, a ne Rusija.

O Kosovu je kazao:

- Olakšajmo sebi život, i priznajmo ono što je realnost, a to je da je Kosovo država i da je tu državu prizao veliki broj članova Evropske unije i Ujedinjenih nacija. Već 15 godina na Kosovu nema države Srbije.

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/184825/vuk-dr ... 7KopQ.dpuf

Re: VUK DRAŠKOVIĆ opametnio

PostPostano: Sri srp 01, 2015 6:54 pm
Postao/la Smail Aga Cengic
Nije bas puno opametnio, neki dan sam ga citao gdje bulazni o antifasizmu cetnika i kako su zlocini devedesetih prvi zlocini na ovim prostorima nad muslimanima, kako nije bilo odmazde nad Albancima i tako te nebuloze. Ja mislim da sam u "Dani"-ma citao.