Kolike su plate Skupštini TK: Predsjedniku četiri, potpredsjednici tri prosječna lična dohotka

Kolike su plate Skupštini TK: Predsjedniku četiri, potpredsjednici tri prosječna lična dohotka

PostPostao/la admin » Sri vel 25, 2015 9:02 am

windows7sevn.org Facebook Share
Novoizabrani premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić (SDA) uputio je inicijativu Skupštini Tuzlanskog kantona, na čijem je čelu njegov stranački kolega Senad Alić Šiljo, da se na narednom zasjedanju preispita odluka Administrativne komisije o povećanju plata i naknada zastupnicima i članovima komisija koje imenuje to zakonodavno tijelo.

Podsjetimo, Skupština TK je na posljednjem zasjedanju usvojila odluku o kreditnom zaduženju kako bi se pokrio višemilionski budžetski deficit, a u isto vrijeme obznanjena je i odluka Administrativne komisije o povećanju plata i paušala za 20 posto.

Sekretar Skupštine TK Ahmet Smajović pojasnio je odluku Administrativne komisije. Smajović kaže kako se plate u Skupštini TK obračunavaju u skladu sa prosječnim ličnim dohotkom u FBiH, a osnovica za obračun plata je umanjivana za 30 posto od februara 2014. do decembra 2014. godine, odnosno nakon uličnih demonstracija u Tuzli.

U januaru 2015. godine donijeta je odluka da se osnovica obračunava tako što se za 10 posto umanjuje cifra prosječne plate u F BiH što je po automatizmu značilo i povećavanje plata i naknada za 20 posto.

Inače, obračun za obračun januarskih plata uzimala se prosječna plata u FBiH iz decembra 2013. godine.

Dakle, osnovica je sa 590 KM podignuta na skoro 760 KM, a najbolje će proći aktuelni predsjednik Skupštine Senad Alić Šiljo, kojem se u obračunu neto plate osnovica množi sa brojem 4.

Potpredsjednik Slađan Ilić dobit će neto platu sa osnovicom koja će se množiti sa brojem 3, a zastupnici profesionalci neto platu sa osnovicom koja će se množiti sa brojem 2.

Inače, predsjednik Skupštine TK Senad Alić Šiljo je i član Administrativne komisije koja je usvojila spornu odluku, a pored njega u komisiju su i Mirza Sakić, Mirza Omerdić, Nedžada Avdić, Fuad Imamović, Nedžad Hamzić i Redžep Ismajlovski.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/kolike-s ... /150224136
ne zna primitivizam šta je minimalizam

Slika
Avatar korisnika
admin
Site Admin
 
Postovi: 5699
Pridružen: Sub pro 29, 2012 2:09 pm
Lokacija: Tuzla, Bosna

Re: Kolike su plate Skupštini TK: Predsjedniku četiri, potpredsjednici tri prosječna lična dohotka

PostPostao/la Smail Aga Cengic » Sri vel 25, 2015 11:54 am

Tim ljudima neko treba cestitati...Svaka cast!
“Buncaju ljudi i postaju umorni od života kad nemaju pred sobom neki cilj prema kome bi upravili svaki svoj napor i svaku svoju misao.” Marko Aurelije
Avatar korisnika
Smail Aga Cengic
 
Postovi: 790
Pridružen: Sub kol 23, 2014 11:39 pm
Lokacija: U carevoj bašči


Vrati se na: Politika

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost

cron