Strana 1 od 1

Jos jedan tezak udarac za turkofile, Turska se opredjelila za Rusiju

PostPostano: Ned pro 07, 2014 9:05 pm
Postao/la Administrator
C`est magnifique sto bi francuzi rekli, ja bih rekao da je ovo prirodni slijed dogadaja, vec investiraju milione u Srbiju, nama bacaju mrvice, tu i tamo se obnovi koja dzamija i inversticije se svode uglavnom na farme, koze i maline. Ne trebam podsjecati da su ti isti Rusi slali svoje dobrovoljce u Bosnu koji su i vise nego dobrovoljno ubijali Bosnjake, to sve nasa "braca" siguran sam znaju ali izgleda da ne haju bas puno.

http://balkanbreakingnews.com/sok-za-am ... za-rusiju/

Prokleta je Amerika i zlato sto sjaaaaaa :confusion-scratchheadblue: :laughing-rolling:

Re: Jos jedan tezak udarac za turkofile, Turska se opredjelila za Rusiju

PostPostano: Pon pro 08, 2014 2:27 pm
Postao/la sdademokratija
Turska i Turci su najbolji garant opstanka i prosperitetne budućnosti Bošnjaka u Srbiji i Bosni.
Turska nam je dokazani prijatelj, bila i ostala, sve ostalo je prolazno.

Re: Jos jedan tezak udarac za turkofile, Turska se opredjelila za Rusiju

PostPostano: Pon pro 08, 2014 6:59 pm
Postao/la Smail Aga Cengic
Imperijalisti nasli zajednicki jezik, tj. zajednicki tal, a robovi se raduju sto robuju jednom a ne drugom...Ludnica totalna, ignoranti i ne zasluzuju bolje.

Re: Jos jedan tezak udarac za turkofile, Turska se opredjelila za Rusiju

PostPostano: Pon pro 08, 2014 7:33 pm
Postao/la Administrator
sdademokratija napisao:Turska i Turci su najbolji garant opstanka i prosperitetne budućnosti Bošnjaka u Srbiji i Bosni.
Turska nam je dokazani prijatelj, bila i ostala, sve ostalo je prolazno.


Turci nisu garant opstanka ni sebi, a kamoli nama, uporedi fertilitet i natalitet Kurda sa etnickim Turcima u zapadnom djelu zemlje i bice ti malo jasnija ova moja bombasticna izjava, evo ti link koji to dobro oslikava: http://www.ibtimes.com/kurdish-majority ... ion-705466
Ovdje se govori da ce ih Kurdi presisati za jednu generaciju, ja mislim da to nije tacno ali eto recimo da ce se to dogoditi za 3 generacije, imajuci to na umu ovaj novi kurs politike nimalo ne cudi, ameri moraju da pomazu Kurde u borbi protiv Isis-a, a cineci to odnemazu Turcima.
Ali to nije poenta ove teme, namjera mi je bila nauciti vas turkofile da ako vec hocete dobre odnose sa Turskom onda oni moraju biti zasnovani na medusobnom povjerenju, a ne da se oni prema nama kolonijalno odnose, zamisli da mi ulazemo milione u podrucja gdje zive Kurdi, sklapamo saveze sa njihovim tradicionalnim neprijateljima koji zele podjelu Turske kao sto Rusi zele podjelu BiH, naravno kada si zabijen toliko duboko u tursku bulju da ti samo nogice vire takve stvari se ne vide, takvav jedan predstavlja nas Bosnjake kao clan predsjednistva, vidi jednu stvar ulizice niko ne voli ako se je neciji dignitet sveo na konstantno ulizivanje onda te ni oni prema kojima se ulizivas ne postuju i preziru. Turci su nas prodali Austriji za baksis, i nebi se libili da ugroze i suverenitet BiH zbog svojih interesa.
Dakle ja nisam za neprijateljske odnose sa Turskom, ali mora postojati reciprocitet uzajamnog postovanja.