Alijevci (sljedbenici Alijice) pobudalili skroz

Alijevci (sljedbenici Alijice) pobudalili skroz

PostPostao/la admin » Pet svi 16, 2014 8:45 am

windows7sevn.org Facebook Share
Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća iz Srbije Esad Džudžević najavio je da će Bošnjaci iz svojih prezimena “odstraniti” "nametnute dodatke “vić” i “ić”.

Slika

On je za novopazarske novine “Sandžačke novine” kazao da su bošnjačkim prezimenima nasilno prirodavani ti dodaci u posljednjih stotinu godina, tačnije od 1912.godine, od kada je, kako je rekao, Sandžak u sastavu Srbjie i Crne Gore.

On je povodom 11.maja Dana bošnjačke nacionalne zastave napomenuo da je riječ o dugoročnom nacionalom projektu od izuzetnog značaja. U obraćanju po završetku javne tribine pod nazivom “Sistem vrijednosti Bošnjaka - dosadašnja iskustva u nastavi na bosanskome jeziku u Sandžaku”, Džudžević je sumirao sve događaje kojima je obilježen ovaj praznik rekavši da je u završnoj fazi izrada sveobuhvatnog programa Bošnjačkog nacionalnog vijeća 2014-2020.

“2014. godina je izborna godina u kojoj će biti održani izbori za 4. saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća i bez obzira ko će voditi ubuduće Vijeće, imaće kompletan studiozno urađen program, čime će biti olakšano realizacija osnovnog plemenitog cilja da Bošnjaci 2018. ravnopravno i zajedno sa drugima u ovoj zemlji uđu u Evropsku uniju kao stari evropski narod”, kazao je on.

Inače, Bošnjaci u Srbiji imaju dva Nacionalna vijeća: jedno kojim je predsjedavao Džudžević, koje je jednopartijsko i postoji gotovo dvije decenije i drugo, blisko sandžačkom muftiji Muameru Zukorliću, kojim rukovodi Sami Tandir.

Na ovu izjavu Esada Džudževića, koji je inače blizak poslaniku u Skupštini Srbije Sulejmanu Ugljaninu, odmah je reagovao Meho Omerović, poslanik SDPS-a Rasima Ljajića i predsjednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i osudio je ocijenivši da predstavlja "represiju nad sopstvenim narodom".

“Džudžević ima pravo da se zove kako hoće, on može da mijenja svoje prezime da ga skaćuje i radi s njim šta god hoće, ali nametati cijelom narodu promjenu prezimena je represija nad sopstvenim narodom”, rekao je Omerović.

On je dodao da je “tehnički predsjednik umislio da je Bošnjačko nacionalno vijeće njegovo vlasništvo pa najavljuje dugoročni nacionalni program u kojem je predviđeno da pripadnici bošnjačkog naroda odstrane iz svojim prezimena dodatke “vić” i “ić”.

“Ovo je samo potvrda bolesne želje da se po svaku cijenu bude u medijima i da se privuče pažnja pa makar i ovakvim najglupljim i najnevjerovatnijim izjavama koje mogu samo da nas nasmiju. Veću budalaštinu nijesam čuo, a u Srbiji se svašta izgovara. Od danas je postao šampion gluposti”, zaključio je Omerović.


http://www.cdm.me/svijet/region/bosnjac ... -prezimena
ne zna primitivizam šta je minimalizam

Slika
Avatar korisnika
admin
Site Admin
 
Postovi: 5699
Pridružen: Sub pro 29, 2012 2:09 pm
Lokacija: Tuzla, Bosna

Re: Alijevci (sljedbenici Alijice) pobudalili skroz

PostPostao/la Smail Aga Cengic » Čet kol 28, 2014 6:54 pm

Alija i njegovi udbasi su nas kostali makar 50 godina borbe za normalnu drzavu...
“Buncaju ljudi i postaju umorni od života kad nemaju pred sobom neki cilj prema kome bi upravili svaki svoj napor i svaku svoju misao.” Marko Aurelije
Avatar korisnika
Smail Aga Cengic
 
Postovi: 790
Pridružen: Sub kol 23, 2014 11:39 pm
Lokacija: U carevoj bašči


Vrati se na: Politika

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost

cron