Nova era u borbi protiv raka: Stručnjaci na tragu najjačem "oružju" od otkrića hemoterapije

Nova era u borbi protiv raka: Stručnjaci na tragu najjačem "oružju" od otkrića hemoterapije

PostPostao/la admin » Uto lip 02, 2015 7:18 am

windows7sevn.org Facebook Share
Rješenje u borbi protiv ovog efikasnog ubice mogla bi biti - imunoterapija. Riječ je o lijekovima koji pomažu tijelu da jača imunosustav, napada zloćudne stanice i tako se bori protiv bolesti.

Dvije odvojene kliničke studije kod različitih tipova uznapredovalih karcinoma pokazale su da lijekovi koji jačaju imunitet mogu biti okidač za uništavanje stanica tumora.

Kod kliničke studije koja je uključivala 260 pacijenata oboljelih od karcinoma pluća u završnoj fazi koji su uzimali nivolumab živjeli su u prosjeku 3,2 mjeseca duže.

"U 20 godina ovo je jedan od najvećih iskoraka kad je u pitanju rak pluća", izjavila je dr. Julie Brahmer koja je vodila studiju.

U drugoj studiji sudjelovalo je 945 pacijenata s melanomom, odnosno rakom kože, koji su uzimali nivolumab i ipilimumab. Kod njih je bolest stagnirala, a živjeli su 11,5 mjeseci duže, ali samo kada su pili oba lijeka. Inače, riječ je o jednom od najtežih oblika karcinoma. Do prije nekoliko godina, prosječna procjena preostalog života bila je sedam mjeseci.

Imunosustav ima nekoliko mehanizama za prepoznavanje opasnosti i blokiranja stanica koje ga napadaju. Međutim, kod karcinoma, zbog čega i je toliko smrtonosan, problem je što se stanice raka mogu 'kamuflirati' pa ih imunosustav ne prepoznaje kao štetne.

Jedan od najvećih izazova koji je sada pred znanstvenicima je zbog čega neki pacijenti reagiraju na imunoterapiju a neki ne. No, stručnjaci tvrde da bi imunoterapija mogla zamijeniti hemoterapiju već u narednih pet godina, osobito kod raka pluća i melanoma.

Rezultati oba istraživanja predstavljeni su u nedjelju na konferenciji Američkog onkološkog društva u Philadelphiji, piše Independent.
http://www.oslobodjenje.ba/opusteno/zdr ... moterapije
ne zna primitivizam šta je minimalizam

Slika
Avatar korisnika
admin
Site Admin
 
Postovi: 5195
Pridružen: Sub pro 29, 2012 2:09 pm
Lokacija: Tuzla, Bosna

Re: Nova era u borbi protiv raka: Stručnjaci na tragu najjačem "oružju" od otkrića hemoterapije

PostPostao/la Administrator » Uto lip 02, 2015 12:16 pm

Pih, Bakir je obeco da ako pobijedi i drugi put nå izborima on sam 100000 ljudi izljeciti od raka, i to onih najmalignijih.
Image
Avatar korisnika
Administrator
Site Admin
 
Postovi: 2391
Pridružen: Sub pro 29, 2012 12:46 pm


Vrati se na: Zdravlje

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost

cron