Dionica 5c kroz manji BH entitet - 48 km

pregled izgradnje AC po dionicama

Dionica 5c kroz manji BH entitet - 48 km

PostPostao/la admin » Uto ožu 19, 2019 9:34 pm

windows7sevn.org Facebook Share
Sutra ozvaničenje početka gradnje novih 48 kilometara autoputa kroz Republiku Srpsku

Sutra ozvaničenje početka gradnje novih 48 kilometara autoputa kroz Republiku Srpsku
U Banjoj Luci će sutra biti potpisan ugovor o izgradnji prve faze autoputa na Koridoru 5C kroz Republiku Srpsku, na pravcu između petlji "Johovac", Tovira i "Rudanka", Kostajnica.
U ime investitora "Autoputeva Republike Srpske", ugovor će potpisati direktor tog preduzeća Dušan Topić, a u ime izvođača radova generalni direktor kompanije "Integral inženjering" Slobodan Stanković i direktor podružnice građevinskog preduzeća "Granit" Skoplje u Banjoj Luci Zoran Trajanovski.

Prema planovima javnog preduzeća "Autoputevi", autoput na Koridoru 5C gradit će se u četiri faze i to dužinom od 48 kilometara..

Prva predviđa gradnju dionice od petlje Johovac do petlje Rudanka ukupne dužine oko šest kilometara, a druga faza je od petlje Rudanka do Karuša odnosno entitetske granice na jugu ukupne dužine oko šest kilometara.

U trećoj fazi će se graditi dionica od petlje Johovac do petlje Podnovlje dužine oko 13 kilometara, a u četvrtoj dionica od Vukosavlja do petlje Podnovlje ukupne dužine oko 23 kilometra.

Na međunarodni javni poziv za realizaciju ovog projekta najpovoljniju ponudu dostavio je konzorcijum koji čine "Integral inženjering" iz Laktaša i "Granit" iz Skoplja. Riječ je o konzorcijumu koji je realizovao jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u Srpskoj - autoput "9. januar" Banja Luka-Doboj.

Ranije je najavljeno da je planirano da izgradnja faza jedan i dva bude finansirana iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a faze tri i četiri iz kredita Evropske investicione banke (EIB)

Prema ranijim procjenama, izgradnje auto-puta na Koridoru 5C u Republici Srpskoj trebalo bi da košta više od 500 miliona eura bez eksproprijacije nepokretnosti, PDV-a i interesa u toku gradnje.
https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... ook+status

Image
ne zna primitivizam šta je minimalizam

Slika
Avatar korisnika
admin
Site Admin
 
Postovi: 5710
Pridružen: Sub pro 29, 2012 2:09 pm
Lokacija: Tuzla, Bosna

Vrati se na: Izgradnja Auto-puteva u BH

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost