Aleksandra Pandurević Navodila Četnike da Siluju

evidentirani i značajniji ratni zločini četnika tokom agresije

Aleksandra Pandurević Navodila Četnike da Siluju

PostPostao/la ZlatniLjiljan » Pon sij 27, 2014 10:47 am

windows7sevn.org Facebook Share
Izeta Omeragić, sestra zatočenice: Pandurević je navodila četnike da mi siluju sestru!

Sidika pričala kroz šta je sve prošla tokom zarobljeništva koje je trajalo tri godine i osam mjeseci

Dnevni Avaz — Moja sestra Sidika Hajruli, nakon što je oslobođena iz zatočeništva u podrumu kuće Tomane Kukičar, babe Aleksandre Pandurević, zastupnice SDS-a u Parlamentu BiH, ličila je na leš, sa suzama u očima ispričala nam je u svom svjedočanstvu Izeta Omeragić, Sidikina sestra.

Prema njenim riječima, Sidika je razmijenjena početkom 1996. godine u vrlo teškom stanju.

Pramenovi kose

- Stravično je izgledala. Kada sam je kupala, jer ona nije bila u stanju da to sama uradi, primijetila sam na njenoj glavi čvoruge veličine oraha. Pitala sam je: “Sidika, šta ti je ovo po glavi?” Ona mi je odgovorila: “Baba me sinoć izudarala tavom po glavi.” Dok sam joj prala kosu, u mojim rukama ostajali su pramenovi njene kose – priča Izeta.

Ona se prisjeća da joj je Sidika pričala kroz šta je sve prošla tokom zarobljeništva koje je trajalo tri godine i osam mjeseci te zašto nije mogla biti razmijenjena tokom agresije na BiH.

- Kad su god došli da Sidiku izbave iz kuće babe Tomane u Hadžićima, ova ih je dočekivala s bombama u rukama. Sidika mi je pričala i o Aleksandri, koja bila kod babe u Hadžićima nakon što je došla iz Tarčina. Aleksandra je zajedno sa svojom babom navodila četnike da siluju Sidiku – navodi Omeragić.

Zapasani pištolj

Kako kaže Omeragić, za nju bi jedina satisfakcija zbog onoga što joj je sestra Sidika propatila bila da zastupnica SDS-a u Parlamentu BiH bude procesuirana. Omeragić nije jedina koja se sjeća ratne uloge aktuelne zastupnice u Državnom parlamentu. Derviša Šunj iz naselja Binježevo u Hadžićima kaže za naš list:

- Sjećam se dobro Aleksandre Pandurević kada je u ljeto 1992. godine došla u vojnom odijelu s pištoljem za pasom zajedno s ratnim zločincem Zoranom Gašavićem u naše naselje. Čak se Aleksandra obratila mojoj kćerki Safiji. Došli su da traže zlato i novac. Jedan dan izvukli su iz kuće Osmana Muratovića “mercedes” i druge dragocjenosti.

Musić: Bljuvotine iz “Oslobođenja” idu na sud

Mehmed Musić, predsjednik Udruženja nestalih iz Hadžića, ogorčen je pisanjem niskotiražnog “Oslobođenja”, koje je zločine iz Hadžića tretiralo u kozeriji Josipa Vrička!?

- Očito je cijenjeni novinar Josip Vričko tok agresije na BiH pratio preko srpskih medija iz redakcije u Zagrebu, gdje je radio kao novinar. Pozivam ga da mu žrtve i ja, koji sam izgubio 18 članova svoje uže porodice, ispričamo svoju stranu priče. Naravno, satisfakciju za onakve bljuvotine koje je objavio u svom listu tražit ćemo na sudu – poručio je Musić.

Prijetnje smrću novinarima “Avaza”

Redakciju “Dnevnog avaza”, nakon što smo objavili seriju članaka koji rasvjetljavaju događaje u okupiranim Hadžićima tokom agresije na BiH, pozvao je nepoznat muškarac te uputio niz uvreda i prijetnji.

- Treba vas sve pobiti – kazao je, između ostalog, nastavljajući s uvredama.

Također, muškarac je, što je znakovito, kazao i da podržava ukidanje Suda i Tužilaštva BiH, otkrivajući tako političku podlogu prijetnji medijima koji iznose autentična svjedočanstva žrtava.

http://bosniangenocide.wordpress.com/20 ... #more-7221
A man who views the world the same at fifty as he did at twenty has wasted thirty years of his life.
Muhammad Ali
Avatar korisnika
ZlatniLjiljan
 
Postovi: 242
Pridružen: Čet svi 30, 2013 2:24 pm

Vrati se na: Četnički zločini tokom agresije

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost

cron