Osmanagić: Bosanska piramida sunca najstarija piramida na svijetu

Osmanagić: Bosanska piramida sunca najstarija piramida na svijetu

PostPostao/la admin » Ned ruj 08, 2013 10:39 am

windows7sevn.org Facebook Share
Bookmark and Share
Četvrta međunarodna naučna konferencija o bosanskim piramidama "Skrivena historija“, koja je počela 4. septembra u organizaciji Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca", bit će završena večeras.

Ova konferencija o bosanskoj dolini piramida okupila je 23 stručnjaka iz 11 zemalja svijeta, od arheologa s Novog Zelanda, fizičara, inžinjera, biologa iz zemalja kao što su SAD, Kanada, Njemačka, Holandija, Hrvatska, Srbija, Slovenija, BiH.

Kako je Feni rekao osnivač Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" dr. Semir Osmanagić, i ove godine stručnjaci su prezentirali svoje analize, laboratorijska pretraživanja i radiokarbonska datiranja.

- Ove godine je najvažnija vijest da je utvrđena precizna starost Bosanke piramide Sunca. Nakon radiokarbonskog datiranja uzorka pronađenog ispod betonskih blokova piramide utvrđeno je da je riječ o starosti od 29 hiljada godina plus - minus četiri stotine godina. Utvrđeno je da je to najstarija piramida na svijetu - ustvrdio je Osmanagić.

Tokom ove arheološke sezone, kako je kazao, pronađen je i dosad najveći megalit u podzemnom tunelu, megalit K-5, koji ima masu oko 40 tona.

To znači da je ova lokacija i ove godine održala status najatraktivnije arheološke lokacije na svijetu, dodao je Osmanagić.

Naglašava da stručnjaci s konferencije odlaze vrlo zadovoljni i impresionirani dostignućima na ovom projektu.

Suorganizator konferencije "Skrivena historija" je Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini.

Slika

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... mide-sunca
ne zna primitivizam šta je minimalizam

Slika
Avatar korisnika
admin
Site Admin
 
Postovi: 5710
Pridružen: Sub pro 29, 2012 2:09 pm
Lokacija: Tuzla, Bosna

Re: Osmanagić: Bosanska piramida sunca najstarija piramida na svijetu

PostPostao/la Jack » Ned ruj 08, 2013 5:50 pm

Vec sam ga tuzio za copyright, slucaj se vec procesuira u senatu, ja sam te piramide otkrio preko gugl irth davnih dana, uputio sam pismo svim zvanicnicima u BiH i inostranstvu kao i relevatnim organima un-a.
Jack
 
Postovi: 21
Pridružen: Ned sij 27, 2013 12:07 am


Vrati se na: Kultura

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost

cron