Vojska srbije

Vojska srbije

PostPostao/la admin » Ned ruj 29, 2013 1:43 pm

windows7sevn.org Facebook Share
Bookmark and Share
Srpska vojska ima najveći broj tenkova i aviona, a najavljenom kupovinom ruskih “migova” i zvanično će zagospodariti nebom Balkana.
Od Hrvata i Slovenaca imamo tri do četiri puta više udarnog naoružanja

Vojska Srbije visoko se kotira u regionu i jedan je od najbitnijih faktora te vrste i najveća vojna sila na Balkanu, pokazuju podaci do kojih je došao Telegraf u Ministarstvu odbrane Srbije, a i drugih ministarstava iz regiona.
Prema podacima iz Ministarstva odbrane, Vojska Srbije ima 33.000 vojnika, 8o aviona i 272 tenka, što su brojke koje je svrstavaju u najveću vojnu silu na Balkanu.

Telegraf je sakupio podatke iz ministarstava odbrane Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, BiH, Bugarske i Rumunije i prema njima Vojska Srbije ima u svom posedu najveći broj aviona i tenkova, samo Rumunija od ovih zemalja ima 28 tenkova više od Srbije, a 25 aviona manje.

Vojska Srbije će uz najavljenu modernizaciju kupovinom novih ruskih aviona od strane ministra odbrane i vicepremijera Aleksandra Vučića suvereno zagospodariti regionom i još više se učvrstiti na pijedestalu vojnih sila na Balkanu.

- Moderni lovački avioni za Vojsku Srbije biće nabavljeni do kraja godine, a raketni sistemi “u godinama koje dolaze” – najavio je ministar odbrane Aleksandar Vučić.

Vučić je, takođe, dodao da će ove godine za potrebe Vojske Srbije biti kupljena i dva osmatračka radara.

Prema njegovim rečima, Srbija ne želi da učestvuje u ratovima i da preti bilo kome, već joj je jedina namera da bude sposobna da štiti sopstveni vazdušni prostor.

Vojni analitičar Aleksandar Radić kaže za Telegraf.rs da će Srbija kupovinom novih aviona Mig-29M/M2 postati dominantna na nebu Balkana.

- U vazduhoplovstvu smo imali samo papirnu silu, ali najavljenom modernizacijom i kupovinom ruskih borbenih aviona VS zagospodarila bi nebom nad regionom, a jedina pretnja u tom pogledu bila bi iz Mađarske, koja od Švedske iznajmljuje 14 aviona tipa “Gripen” – kaže Radić.

Prema njegovim rečima, Srbija je kao naslednica JNA ostala jedna od većih vojnih sila u regionu, i dodaje da su ovo samo zvanični podaci VS.

- VS je nasledila i sačuvala dosta tehnike iz JNA i kao produkt te činjenice zasigurno je vojna sila u regionu, a ovi podaci o tenkovima, avionima i drugim stvarima su samo zvanični podaci, a na to treba dodati i određenu količinu tehnike koja se čuva u strateškim rezervama koje se nikada ne objavljuju. U skladištima vojske koja su upisana u strateškim rezervama nalaze se poprilična vojna sredstva i to imaju sve zemlje – kaže Radić.

http://vsiexyu.wordpress.com/2013/09/29 ... kanu-foto/
Slika
ne zna primitivizam šta je minimalizam

Slika
Avatar korisnika
admin
Site Admin
 
Postovi: 5787
Pridružen: Sub pro 29, 2012 2:09 pm
Lokacija: Tuzla, Bosna

Vrati se na: Oružane snage BH i potencijalnih agresora susjeda

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost