KUPUJMO DOMAĆE ! najveći patriotizam zemlji

narod koji je živio na području srednjovjekovne Bosne,
nastao sintezom doseljenih Slavena i starosjedilačkih Romana

KUPUJMO DOMAĆE ! najveći patriotizam zemlji

PostPostao/la admin » Čet vel 07, 2013 8:12 pm

windows7sevn.org Facebook Share
POKAŽITE ODANOST I PATRIOTIZAM BOSNI na pravi način - KUPOVINOM DOMAĆIH PROIZVODA !!!!!!!!!!

U posljednje vrijeme smo svjedoci više nego agresivne reklamne kampanje srbijanskih proizvođača svega i svačega, od jaffe keksova i čipseva do deterđenata, ili slovenačke sa "laškim" (hrvatska je već odavno bila) gdje "bosančerosima" uz pomoć domaće bande-lobista prodaje sve i svašta, a naš narod ionako nesvjestan mnogih stvari kupuje li - kupuje, i time bogati ne samo te proizvođače, nego i budžete susujednih dojuče agresorskih država, a iz tih budžeta se izdvaja za njihovu VOJSKU !!! koja sutra OPET lako može "potegnut" na Bosnu : Stoga pamet u glavu, NE KUPUJTE strano, pogotovo od "susjeda" !!

http://www.kupujmodomace.ba/index.php?o ... &Itemid=23

facebook grupa klikni

gledaj bar kod !!!

bar kod bh.jpg

Image
ne zna primitivizam šta je minimalizam

Slika
Avatar korisnika
admin
Site Admin
 
Postovi: 5774
Pridružen: Sub pro 29, 2012 2:09 pm
Lokacija: Tuzla, Bosna

Re: KUPUJMO DOMAĆE ! najveći patriotizam zemlji

PostPostao/la admin » Čet vel 07, 2013 8:13 pm

voda za piće i pivo

SlikaOAZA (Oaza d.o.o. - Tešanj)

SlikaBH20 (Sarajevska pivara d.d. - Sarajevo)

SlikaLEJLA (Sarajevska pivara d.d. - Sarajevo)

SlikaSARAJEVSKA PRIRODNA IZVORSKA VODA (Sarajevska pivara d.d. - Sarajevo)

SlikaESPERANZA (Tešanjska vrela d.o.o. - Tešanj)

SlikaTEŠANJSKI DIJAMANT (Tešanjska vrela d.o.o. - Tešanj)

SlikaTEŠANJSKI KISELJAK (Zema d.o.o. - Tešanj)

SlikaMELI (Bio pool d.o.o., Kladanj)

SlikaBISTRICA (Agrocentar d.o.o., Gornji Vakuf)

SlikaTEŠANJSKA KRALJICA (Celvik d.o.o.,Tešanj)

SlikaEIGHT (Valley Aqua d.o.o., Bugojno)

SlikaAJNA (City Centar d.o.o., Tuzla)

SlikaOLIMPIJA (Coca Cola BiH,Blažuj, Sarajevo)

Image

Image

visokotarifna roba: alkohol i cigarete, največi promet količinski i vrijedonosno, te je stoga ova roba naročito značajna

"tuzlak" ili sarajevsko, NIKAD laško, karlovačko, ožujsko..Sarajevska pivara je osnovana 1864. godina
i smatra se prvom industrijskom proizvodnjom u Bosni i Hercegovini. Sarajevska pivara je jedina europska pivara čija je proizvodnja bila kontinuirana i tokom Otomanskog carstva, kao i tokom vladavine Austro-Ugarske monarhije. Cijeli proces proizvodnje Sarajevske pivare je u skladu sa najvišim tehničkim standardima. Razvijeni su i implementirani standardi kontrole kvaliteta i okruženja i HACCP system u skladu sa internacionalnim standardima EN ISO 9001:2000, ISO 14001:2004, i Codex Alimentarius. Do danas Sarajevska pivara nije samo jedna od najatraktivnijih građevina sa arhitektonskim stilom, koji je mješavina orijentalnog i klasičnog europskog dizajna, nego je i najodrživija proizvodnja u zemlji. Danas Sarajevska pivara, godišnje proizvodi i plasira na domaće i inostrano tržište 420.000 Hl piva i 180.000 Hl bezalkoholnih, osvježavajućih napitaka. Vodeća je kompanija u proizvodnji piva, gazirane i negazirane vode, bezalkoholnih pića, i sokova. Osim toga, Sarajevska pivara d.d. je i ovlaštena punionica Pepsi proizvoda i Lipton ledenog čaja. Proizvodnja se odvija u sjedištu kompanije u starom dijelu Sarajeva, na prostoru od oko 17.400 m2. Sarajevska pivara ima razvijenu vlastitu distributivnu mrežu na čitavom teritoriju Bosne i Hercegovine. Tako je uz pomoć voznog parka sa preko 200 vozila, različite veličine, u mogućnosti da zadovolji potrebe kupaca, bilo gdje, i isporuči proizvode unutar perioda od 24 sata. Podružnice Sarajevske pivare se nalaze u Mostaru, Zenici, Ljubačama, Doboju, Bihaću, Brčkom, Gradačcu i Olovu. Najprepoznatljiviji brand Sarajevske pivare, Sarajevsko pivo, jedan je od najjačih bosanskohercegovačkih brandova, međunarodno priznatog kvaliteta, o čemu svjedoči činjenica da Sarajevsko pivo zauzima 7. mjesto na listi najvećih svjetskih brandova piva. Potpuno novi brand Sarajevske pivare d.d. predstavlja BH2O, prirodna izvorska voda. BH20 je voda sa optimalno izbalansiranim sadržajem minerala, potrebnim za normalno funkcionisanje ljudskog organizma i besprijekornog je okusa. Punjena sa dubine od 300 m, sa izvorišta B3 u srcu Bistrika, podno planine Trebević, međunarodno je potvrđen proizvod izuzetno visokog i nepromjenjivog kvaliteta, u periodu dugom skoro 150 godina. BH2O je voda za sve generacije. Dostupna je u pakovanjima 0,33l BH20 junior,i 0,50l i 1,50l. BH20 priprodna izvorska voda nema ograničenja u korištenju. Nazvana je BH2O u skladu sa njenim bosansko-hercegovačkim porijeklom i njenom potpunom prirodnošću.


Dodatne informacije

Adresa: FRANJEVAČKA 15, 71 000 SARAJEVO
Telefon: +387 33 491 100
Email: spivara@bih.net.ba
Web stranica: http://www.sarajevska-pivara.ba


Bihaćka Pivovara d.d.

Najpoznatiji brend Bihaćke pivovare je vrhunsko lager pivo „Preminger"
koje se proizvodi po licenci češke tehnologije. Bihaćka pivovara je laureat 29. Internacionalne nagrade- Međunarodnog trofeja za kvalitet održanog u Frankfurtu 2001. godine i Međunarodnog trofeja za komercijalni prestiž u Madridu 2001. godine. Vrhunsku kvalitetu svog proizvodnog asortimana „Bihaćka pivovara" osigurava čistom prirodnom izvorskom vodom, koja se crpi sistemom cjevovoda sa samog izvorišta „Lipa voda" koje je udaljeno 8 km od tvornice. Upravo zahvaljujući „lijepoj", Bihaćka pivovara proizvodi vrhunsko svijetlo pivo „Preminger" te tradicionalno i nešto laganije pivo „Unski biser". Osim vode i piva proizvodni asortiman obuhvata i osvježavajuće gazirane i negazirane bezalkoholne napitke „Jamp" i „Frizy".


Dodatne informacije

Adresa: Vinička bb, Bihać
Telefon: +387 37 31 85 00
Email:
Web stranica: http://www.preminger.ba
ne zna primitivizam šta je minimalizam

Slika
Avatar korisnika
admin
Site Admin
 
Postovi: 5774
Pridružen: Sub pro 29, 2012 2:09 pm
Lokacija: Tuzla, Bosna

Re: KUPUJMO DOMAĆE ! najveći patriotizam zemlji

PostPostao/la admin » Čet vel 07, 2013 8:14 pm

oni koji puše, ZAŠTO puše Ronhill ?? kada i Fabrika duhana Sarajevo ima kvalitetne proizvode

British American Tobacco je prepoznao snagu partnerstva sa FDS-om

http://www.fds.ba/

aura.png
drina.png
ne zna primitivizam šta je minimalizam

Slika
Avatar korisnika
admin
Site Admin
 
Postovi: 5774
Pridružen: Sub pro 29, 2012 2:09 pm
Lokacija: Tuzla, Bosna

Re: KUPUJMO DOMAĆE ! najveći patriotizam zemlji

PostPostao/la admin » Čet vel 07, 2013 8:17 pm

INDUSTRIJA MESA I MESNATIH/KONZERVISANIH PROIZVODA

sarajevski OVAKO
http://www.ovako.ba/kontakt.html
Image
Korporacija "Akova Group ima kompletan program preradarske proizvodnje. Sastoji se od mesne industrije "Ovako", firme Firigros čija je osnovna djelatnost uvoz i dozrijevanje banana, ribogajilište Okašnica, te frme BROVIS u čijem okviru djeluju tvornica stočne hrane i farma. "Akova" nudi veliki izbor trajnih, polutrajnih i konzerviranih proizvoda na bazi pilećeg, purećeg i junećeg mesa.


Dodatne informacije

Adresa: MOSTARSKO RASKRŠĆE BB, Sarajevo, 71000
Telefon: +387 33 771 900
Email:
Web stranica: http://www.akovagroup.com
Image
Image
-----------------------------------------------

tuzlanski MENPROM
http://www.kupujmodomace.ba/index.php?o ... &Itemid=23
Mesna industrija Menprom započela je sa svojim radom 1998 godine. Danas je proizvodna paleta "Menprom" mesne industrije prisutna u svim trgovačkim lancima u BiH. Ova renomirana bh. kompanija može se pohvaliti činjenicom da je jedna stabilna kompanija koja ima preko 100 zaposlenih gdje su u menadžmentu kompanije sve mladi, obrazovani i perspektivni kadrovi. Osnovni cilj kompanije jeste pružiti kupcu kvalitetan i siguran proizvod,a to postižu sa implementiranim ISO 22000 certifikatom kao i internom laboratorijom koju imaju u sklopu fabrike gdje se vrši svakodnevna analiza i nadzor kako sirovine tako i gotovog proizvoda.


Dodatne informacije

* Adresa: Ahmeta Kobića bb, Gornja Tuzla
* Telefon: +387 35 393 774
* Email:
* Web stranica: http://www.menprom.ba
Slika
----------------------------------------------------------

BRAJLOVIĆ, Sarajevo
Brajlović d.o.o. je renomirana bh. firma koja se bavi proizvodnjom i preradom mesa i mesnih prerađevina. Kako na domaćem tržištu tako i na evropskom tržištu Brajlović d.o.o. poznat je kvaliteti svog velikog proizvodnog programa.


Dodatne informacije

Adresa: Rakovička cesta 257, Ilidža, Sarajevo
Telefon: +387 33 62 73 21
Email:
Web stranica: http://www.brajlovic.ba
Image
---------------------------------------------------------
LIJANOVIĆI
kompanija iz Širokog Brijega koja se bavi proizvodnjom i preradom mesa, „Lijanovići" d.o.o, svoje početke bilježi 1981. godine a 1995. godine u rad je puštena najsavremenija klaonica i pogon za preradu mesa. Iste godine tržište upoznaje i prvi proizvod marke Lijanovići a to je "Pili" kobasica, koja je namijenjena prvenstveno djeci. Od prve kobasice do danas Lijanovići su lansirali preko dvije stotine proizvoda i na taj način kompletirali svoju paletu. Proizvodi marke Lijanovići su danas zastupljeni u više zemalja: BiH, Hrvatska, Makedonija, Albanija, Srbija, Crna Gora i Turska. Slijedeći najsavremenije trendove u brandiranju proizvoda Lijanovići su svoje proizvode podijelili u četiri glavne skupine vodeći se sirovinskim sastavom kao osnovnom smjernicom i to: Pili, Junita, Lisa i Stari Lijan.
ne zna primitivizam šta je minimalizam

Slika
Avatar korisnika
admin
Site Admin
 
Postovi: 5774
Pridružen: Sub pro 29, 2012 2:09 pm
Lokacija: Tuzla, Bosna

Re: KUPUJMO DOMAĆE ! najveći patriotizam zemlji

PostPostao/la admin » Čet vel 07, 2013 8:39 pm

prehrambena industrija za preradu VOĆA I POVRĆA

http://www.kupujmodomace.ba/index.php?o ... &Itemid=23
VEGARFUT, Gračanica
Slika
Vegafruit je kompanija koja se bavi preradom voća i povrća. Asortimanska struktura firme sastoji se od sljedećih proizvodnih programa :
"Vegy" - prerađevine od voća : džemovi, marmelade, kompoti, "FrVegy" - prerađevine od voća: džemovi, marmelade, kompoti ,
"Fruby" - prerađevine od povrća: đuveć, ajvar, pasterizirani krastavci, paprike, cvekla, miješane salate, feferoni, kečap, paradaiz koncentrat, itd,
"Swity" - sokovi i sirupi: voćni sokovi, bistri sokovi, sirupi, voćni sirupi, tetrapak sokovi, dojpak sokovi, o rganski proizvodi - kompoti: šumska jagoda, šumska borovnica, šumska kupina, šumska malina, džemovi: šumske kupine, šumska malina, marmelada šipak, pasterizirani krastavac, i pasterizirana cvekla,
„U by" - prerađevine od povrća: đuveć, ajvar, pasterizirani krastavci, paprike, cvekla, miješane salate, feferoni, kečap, paradaiz koncentrat, itd, "Swity" - sokovi i sirupi: voćni sokovi, bistri sokovi, sirupi, voćni sirupi, tetrapak sokovi, dojpak sokovi. Izvozni akcenat je stavljen na zemlje USA, Kanada, Njemačka, Švedska, Francuska, Slovenija, Hrvatska, Makedonija.


Dodatne informacije

* Adresa: MALA BRIJESNICA, DOBOJ ISTOK, 74206
* Telefon: +387 35 72 70 00
* Email:
* Web stranica: http://www.vegafruit.ba


domaća industrija JESTIVOG ULJA

Slika
http://www.kupujmodomace.ba/index.php?o ... &Itemid=23

BIMAL d.d. Brčko
jedini je proizvođač jestivog ulja u Bosni i Hercegovini i spada u red najmodernijih tvornica ulja na području jugoistočne Evrope. BIMALovi proizvodi su visokokvalitetno suncokretovo i biljno ulje, kao i proteinska sačma za industriju stočne hrane. Krug tvornice BIMAL sačinjavaju pogon za preradu sjemena (ekstrakcija, prešaona), rafinerija, punionica, te veliki logistički centar za skladištenje proizvodnog programa BIMALa i ostale robe. Moderna oprema garantuje najviše standarde u svim dijelovima proizvodnog procesa. Povoljan položaj tvornice BIMAL, na granici gdje se spajaju Bosna i Hercegovina, Hrvatska i SiCG, kao i zbog direktne povezanosti sa autoputem, željeznicom i lukom na rijeci Savi, pruža nam izvanredne logističke mogućnosti. Proizvodni kapaciteti BIMALa pružaju mogućnost za snabdijevanje cijelokupnog tržišta jugoistočne Evrope. Pažljivo odabrane sirovine su baza za visokokvalitetno suncokretovo ulje BIMAL-Sunce naše kuhinje. Najstrože kontrole, koje se rade po svim važećim standardima i propisima Evropske Unije, daju potrošačima sigurnost da uvijek dobijaju najbolje.

Dodatne informacije

Adresa: Bijeljinska 9, 76100 Brčko, Bosna i Hercegovina
Telefon: , Fax: +387 49 220 585
Email: info@bimaldd.com
Web stranica: http://www.bimaldd.com

Slika
ne zna primitivizam šta je minimalizam

Slika
Avatar korisnika
admin
Site Admin
 
Postovi: 5774
Pridružen: Sub pro 29, 2012 2:09 pm
Lokacija: Tuzla, Bosna

Sljedeće

Vrati se na: O Bošnjacima (Bošnjanima) srednjovjekovne Bosne

Tko je online

Bing [Bot] pregledava forum i 1 gost

cron