Forbesova lista bogatih za exYU: Bosna i Hercegovina ima dvojicu

Forbesova lista bogatih za exYU: Bosna i Hercegovina ima dvojicu

PostPostao/la admin » Čet lip 04, 2015 7:26 am

windows7sevn.org Facebook Share
Pregled najbogatijih poduzetnika u regiji, koji u novom izdanju donosi časopis Forbes, još je jednom potvrdio da prva tri mjesta drže trojica Hrvata, Ivica Todorić, Branko Roglić i Emil Tedeschi, a četvrti je srbijanski poduzetnik Miroslav Mišković.
U Bosni i Hercegovini je najbogatiji Izudin Ahmetlić, čija je Hifa grupa, koja posluje u naftnom sektoru, ostvarila 330,5 miliona eura. Drugi je Senad Džambić, čiji je trgovački lanac Bingo imao 258,9 miliona eura.

Među najvećim poduzetnicima u Sloveniji našli su se tvorci aplikacije Talking Tom. Na vrhu popisa najvećih poduzetnika u Sloveniji po prihodu našli su se Iza i Samo Login, bračni par čija je firma Outfit7, specijalizirana za mobilne aplikacije, ostvarila 617,2 miliona eura. Logini su tako pretekli Sandija Češka, vlasnika telemarketinške firme Studio Moderna koja je lani imala 390,7 miliona eura prihoda.

U Srbiji se Miroslav Mišković vratio na vrh ljestvice sa 463,7 miliona eura prihoda Delta holdinga, a prošlogodišnji lider Miodrag Kostić sa svojom MK Grupom potonuo je 20 posto. Drugo mjesto, nakon snažnog skoka, zauzeli su Saša Glušac, Ivica Vukelić i Velibor Đurović, suvlasnici Autoritas investmentsa, čiji je prihod iznosio 369,4 miliona eura, piše Jutarnji.hr

Na prvom mjestu u Makedoniji, treću godinu zaredom je Minčo Jordanov, vlasnik niza uglavnom metalurških i građevinskih firmi, a vrijednost njegovih udjela je 26,4 miliona eura. Drugi je naftaš Andreja Josifovski sa 22,5 miliona eura vrijednim dionicama.

http://faktor.ba/forbesova-lista-bezobr ... a-dvojicu/
ne zna primitivizam šta je minimalizam

Slika
Avatar korisnika
admin
Site Admin
 
Postovi: 5710
Pridružen: Sub pro 29, 2012 2:09 pm
Lokacija: Tuzla, Bosna

Vrati se na: Ekonomija BH

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost